[URIS id=518]

Aktualne delavnice

»Nikoli se ne razjezim« pravi neki lik Woodyja Allena v enem od njegovih filmov.   »Namesto tega, mi zraste tumor«

Ni več skrivnost, da več kot 90% bolezni izhaja zaradi potlačenih čustev, ki jih nismo nikoli izrazili.

S svojim telesom se lahko povežemo na veliko načinov. Važno pa je, da mu prisluhnemo in se zavemo vsega, kar čuti, ter odstranimo iz njega vse, kar blokira njegovo pretočnost.

Najbolj plodno gojišče za bolezenska stanja pa najde v številnih stresorjih, med katerimi najbolj vidno vlogo igrajo potlačena čustva in obrambni mehanizmi.

Opuščanje starih čustev, kot so  jeza, zamere, krivda in strah, so med najpogostejšimi vzroki bolezni, ki jih tudi Louise Hay navaja v svoji knjigi: Ozdravite svoje telo.

Zamere, ki jih dolgo držimo v sebi, nas notranje razjedajo in se lahko sprevržejo v bolezen imenovano RAK.

Kritike povzročajo artritis.

Občutki krivde, vedno iščejo kaznovanje in kaznovanje povzroča bolečino. Če ima nekdo veliko bolečine, v sebi nosi občutke krivde.

Strah pa povzroča razjede, plešavost, boleče noge.

Večina od nas, ni imela pravega vzgleda kako izraziti in spustiti ta čustva, tako, da jih naše telo skladišči, dokler jih ne izrazimo. Naučeni smo bili, da se umikamo od stvari, ob katerih se ne počutimo dobro.

Ko otrok neutolažljivo joka, mu utrujen starš reče: »Nehaj že enkrat jokati, dovolj je bilo.«. To lahko nekajkrat ponovi in pri tem še spremeni ton glasu in otrok se ustraši in preneha jokati.  In tako že v otroštvu začnemo tlačiti svoja čustva.

Jeza in žalost sta različni strani istega kovanca. Na splošno gledano, moški lažje izražajo jezo kot ženske, ženske pa lažje izražajo žalost kot moški. Za moške je potrebno da najdejo svojo ranljivost, za ženske pa je potrebno da najdejo in dovolijo vsej skladiščeni jezi, da pride na plano in jo tako lahko spustijo.

Dokler človek stvari ne ozavesti, se ne morejo zgoditi spremembe. Človeški um namreč noče sprememb, varno se počuti v svojih okvirjih in na neki način terorizira naše življenje, srce pa si vedno želi spremembe.

Če imamo v sebi potlačeno bolečino (iz partnerstva, družine, otroštva…), v mislih vedno znova vrtimo “stare filme”, gojimo zamere in sovraštvo do nekoga, vso to neravnovesje iz energetskega nivoja počasi preide na fizično raven ter se manifestira v obliki bolezni ali rakavih celic. Pri ženskah pa se negativna čustva največkrat “usedejo” na ženske organe. 

Ne samo, da potlačena jeze pomeni predispozicijo za bolezen, temveč tudi izražena jeza dokazano spodbuja zdravljenje.

Ni potrebno, da zbolimo in se šele takrat pričnemo intenzivno ukvarjati s čustvenimi vzroki, ki so pripomogla k nastanku bolezni. Takrat se poleg vsega, kar se nam dogaja, soočamo še s paniko.

Bolezen je opozorilo. Opozorilo, da človek nekaj spremeni pri sebi. Kaj? To mora vsakdo sam ugotoviti. Pogledati je potrebno vase, si iskreno priznati, kje smo zgrešili pot, si odpustiti in opustiti jezo, strah, krivdo in zamere ter izpeljati potrebne spremembe. Ko človek to izpolni, takrat se šele prične zdravljenje. Vse do tedaj je samo navidezno zdravljenje posledic, ne pa vzrokov. Bolezen pa se ponovno pojavi v isti ali drugačni obliki, če njenega vzroka ne odstranimo. Zato je vredno pogledati globlje.

Govoriti o čustvih je podobno kot govoriti o vajah. Na neki točki je potrebno prenehati govoriti in to enostavno narediti.

Zato, sem za vas pripravila močno, štiri urno delavnico izražanja čustev, kot so jeza, zamere, strah in krivda, ter vaje odpuščanja.

V varnem, pozitivnem okolju, polnem spodbude, se bomo lahko zazrli vase in odkrili tista čustva, ki nam v življenju povzročajo največ težav, tako na fizičnem telesu, ki se kažejo kot bolezni, kot tudi na našem čustvenem področju.

Skozi različne vaje, ki so prav namensko oblikovane, se bomo dotaknili tistega dela nas, ki smo ga več let tlačili vase in  tako sami sebi podarili najlepše darilo.

 

Vabljeni, da se mi pridružite 7.3.2020 v Kranju na to močno in ob enem tudi čudovito delavnico, ki bo potekala  od 17:00-21:00

Cena delavnice je 80€

 

 

VSAKO JUTRO, PREDNO

DVIGNETE GLAVO

IZ BLAZINE,

SE ZAVEDAJTE, DA IMATE

V SEBI ŽE VSE, KAR

POTREBUJETE.

TRZIN, 17.7.2020

Lokacija: Dvorana Marjance Ručigaj
Datum:17.7.2020 od 18:00-22:00
Investicija: 70€
Prijava: Prosim izpolnite spodnji obrazec.

Prijava na delavnico

  Ali prideš na delavnico skupaj z bližnjim sorodnikom?
  DaNe

  *Strinjam se s Splošnimi pogoji obdelave osebnih podatkov (Pritisni za več informacij...)

  Nekaj o meni

  Sem Polona Hribar. Z deli Louise L. Hay sem se srečala že kot najstnica. Vedno sem zelo rada brala in to predvsem knjige za osebnostni razvoj. V tistem času so se mi njene knjige zdele zelo zanimive in pri tem je tudi ostalo. Nisem bila zmožna sprejeti kaj več kot samo prijetnega branja. Nisem bila zrela za spremembe.
  Minilo je nekaj let, tudi moje življenje se je preoblikovalo iz brezskrbnih najstniških dni, v ženo, mati dveh otrok in podjetnico.
  V moje življenje so prihajali novi in novi izzivi in prišel je trenutek,  ko enostavno nisem vedela kako naprej. Spraševala sem se ali je to res vse kar ti življenje lahko ponudi?. Znašla sem se v slepi ulici. Bila sem obupana, z bolanim otrokom, delom, ki mi je ušel izpod nadzora…
  Življenje te ves čas opozarja, če nisi na pravi poti ali pa ne delaš v dobro sebi in drugih. Če manjša opozorila enostavno spregledaš in se ne zmeniš zanje, se pojavijo malo večja in na koncu takšna, da enostavno po tej poti več ne moreš naprej.
  Tako sem se bila tudi jaz primorana ustaviti in pogledati v svoje življenje.
  Pričela sem še bolj intenzivno delati na sebi, se sprejeti in imeti rada, začeti opuščati stare vzorce, ter odpuščati in predvsem sem se začela ponovno poslušati. Ves ta čas ko sem hitela v življenju, da le ne bi kaj zamudila, sem pozabila na svoj notranji glas, ki je sedaj že kar glasno vpil: ustavi se in mi prisluhni!
  Knjige od Louise L. Hay so mi ponovno pomagale in pot me je vodila v Anglijo, kjer sem se izobraževala in  pridobila certifikat za licenčno učiteljico programa Heal Your Life od Louise L. Hay.
  Ker verjamem, da v življenju ni nič naključje, tudi to ni, da mi je vedno, ko mi je bilo težko, naproti prišla Louise L. Hay (nagovorila me je preko knjige, delavnice, posnetka,..).
  Sedaj z veseljem z vami delim to čudovito filozofijo, ki pomaga milijonom ljudem po celem svetu, k boljšemu življenju in razumevanju samega sebe.
  Vsak od nas, je gospodar svojega življenja in si lahko ustvari izjemno življenje!

  Kakšne misli imaš, takšno je tvoje življenje.

  "To kar si mislil včeraj, je danes tvoja realnost, to kar boš mislil danes, bo jutri tvoje življenje."

  Louise L. Hay

  Louise L. Hay

  louise

  "Vse je samo misel in misel lahko vedno spremeniš!"

  Louise L. Hay

  Svoje življenje je posvetila učenju ljudi, kako živeti polno življenje skozi pozitivna prepričanja in trditve, ki jih je imenovala AFIRMACIJE. Z njihovo pomočjo, se je na milijone ljudi naučilo, kako si v svojem življenju ustvariti več tistega kar si želijo: več zdravja v telesu, duhu in umu.
  Njeno otroštvo je zaznamovalo nasilje. Odraščala je v okolju polnih zlorab in to ji je pustilo izredno slabo samopodobo. Pri petnajstih letih je zanosila in dala otroka v posvojitev. Kljub vsemu, kar se ji je dogajalo, je postala manekenka in se poročila z vplivnim Angležem. Njena samozavest pa je bila še
  vedno zelo nizka in še se je znižala, ko jo je mož zapustil zaradi druge ženske.
  Čez čas je pristala v New Yorku in njena prijateljica jo je povabila na predavanje. Ali uganete kakšna je bila tema? Če boste spremenili svoje razmišljanje, boste spremenili svoje življenje. Prijateljica ni prišla na to predavanje, Louise pa se ga je udeležila in to ji je odprlo popolnoma novo perspektivo.
  Začela je obiskovati predavanja in uporabljati to v svojem življenju in opazila je neverjetne rezultate.
  Louise ni nikoli zaključila srednje šole, pa je vseeno ena najbolje prodajanih avtoric. Knjiga You Can Heal Your Life je prodana v več kot 50 milijonih izvodih in njena založniška hiša Hay House je vodilna na področju duhovnosti.
  Tako da, če se kadarkoli ujamete, ko razmišljate, da niste dovolj izobraženi… no temu sedaj lahko naredite konec, ker Louise je odličen primer.

  Vedno je verjela, da je točka naše moči v sedanjem trenutku, kjer posadiš mentalna semena iz katerega bodo zrasle izkušnje.
  Dokler lahko izbiramo svoje misli in način razmišljanja ne bomo obtičali.
  Naša prihodnost je vedno lahko bolj pozitivna in perspektivna.

  Stopite v kontakt z mano

  Kontaktne informacije:

  • 041 443 254
  • info@izjemno-zivljenje.si
  • www.izjemno-zivljenje.si